Login

Register

User Registration
or Stäng

Skärgårdskryssning


SKÄRGÅRDSTUR TILL VÅLLÖ GENOM SVARTÖLEDEN FRÅN MÖNSTERÅS GENOMFÖRS MÅNDAG DEN 1/7 OCH LÖRDAG 13/7 SAMT LÖRDAG 10 AUG KL 10-16. TAG GÄRNA MED EGEN MATSÄCK. OMBORD FINNS ENDAST KAFFE, BULLE, LÄSK OCH GLASS ATT KÖPA.
Turen utgår från inre hamnen i Mönsterås och avslutas även där. 

SKÄRGÅRDSTURER GENOMFÖRS EJ SÄSONGEN 2019 FRÅN OSKARSHAMN.Skärgårdstur genom Enegatsleden med flera möjligheter, bl a besök på Våneviksstehuggaremuseum

Glid fram längs den idylliska Enegatan, med ett första stopp vid Näsets stenhuggarkaj och nästa stopp vid södra Vånevik. Det ger er möjlighet att gå vandringsleden från Näset, via Stenhuggarmuséet, till Södra Vånevik eller tvärtom. Vill ni kan ni även nöja er med att bara stanna vid södra Vånevik för att bada och en kortare vandring. Säsongen 2017 erbjuds ett tredje alternativ, då ni också kan åka med till Påskallaviks hamn. Vi gör ett stopp där i 1,5 tim. Under stoppet har ni möjlighet till en god lunch på gästgiveriet (bör bokas på Gästis). Ni kan också besöka Källströmsgården eller bara ta en fika på hamncafeét.

Under båtresan upplever otrolig närhet till sommarstugor, kobbar och skär. Har vi tur så kanske vi ser en havsörn eller ungdomar som är ute och åker wakeboard. Har vi otur blir vi stående någonstans i de trånga passagerna och får invänta en segelbåt innan vi kommer vidare. Under resan är det guidning om farledens historia och de stenutlastningskajer som passeras. Solkust har enkel kaffeförsäljning samt öl och vin till försäljning ombord. Men det är även tillåtet att ta med egen förtäring ombord. Dock ej alkoholiga drycker. Länk till karta vandringsled

Länk för mer information om Stenhuggarmuséet (Hårdklang)

Turerna utgår från Oskarshamns inre hamn kl 10.30 och åter kl 15 måndagar 3 juli till 28 augusti.
Pris vuxen 220:- Ungdom 7-15 år 110:- och barn under 7 år är gratis.

Tiden erbjuder ca 2 tim vandring och/eller bad vid Vånevik. Eller 1,5 tim i Påskallavik. Övrig tid är transporttid och guidning genom Enegatsleden.

 

 

 

 

 

Powered by KONEA IT-konsult, Oskarshamn