Viktigt att veta

 Turer till Blå Jungfrun bör man förboka eftersom de alltid är fullsatta vid bra väder, och är det färre än 20 bokade ställs turen in. Dessutom så behövs det för att man ska information om avvikelse/inställda turer.

Blå Jungfrun är en klipp ö så vandringsleder kan till vissa delar vara ansträngande och svåra. Även i land stigningen kan vara svår så personer med handikapp kan få svårt att uppleva ön.
Vid varma dagar är det viktigt att dricka tillräckligt med vatten eftersom stora delar av ön är oskyddad från sol. Dagligen passerar Destination Gotland en gång med sina snabbfärjor. Man ska då hålla sig på behörigt avstånd från vattnet eftersom det rullar in stora vågor med risk för att man dras ut i vattnet. Det finns inga moderniteter som restaurang eller café. Det finns dessutom inga bryggor eller annat hjälpmedel för förtöjning, vilket innebär att resan, och att lägga till på ön är känslig för väder och vind, speciellt nordliga vindar och sydvästliga (>8m/s eller våghöjd över metern). Tyvärr ställs ett antal turer in varje säsong. information om eventuell avvikelse/inställd tur lämnas via en telefonsvarare på telefonnummer 0491 19777 efter kl 20:15 föregående kväll. Vid osäkra förhållande ges slutgiltigt besked först vid båten.

 

 

 

 

Powered by KONEA IT-konsult, Oskarshamn