Övernattning på Blå Jungfrun

Från den 2 juli till lör 20 aug finns möjlighet att övernatta på Blå Jungfrun och boka transport från Oskarshamn eller Byxelkrok (MAX 1 sällskap/vindskydd och max 4 personer/vindskydd). Pga av Corona begränsas det till att det bara får vara 1 sällskap per vindskydd. Därför går det bara boka en person, som motsvarar att man bokar ett vindskydd för övernattning men man får vara max 4 personer. Antalet man önskar tydliggörs vid bokning av transport. Priset 400:-/vindskydd är detsamma oavsett om det är 1 eller 4 personer i sällskapen. Kostnad för transporten tillkommer om man inte tar egen båt. Man betalar då bara för ditresan men bokar även hemresan på ordinarie dagstur

VINDSKYDDEN

Högst 8 personer får övernatta per natt och endast en natt per tillfälle och max 2 sällskap. Innebär att det på grund av Covid-19 blir det 1 vindskydd per sällskap även om det bara är en person i vindskyddet.
Vindskydden är öppna under tiden som Blå Jungfrun är bemannad med guider. Men transport med Solkust är bara möjligt vecka 2/7-20/8.

Av säkerhetsskäl ska mat för ett extra dygn alltid tas med, eftersom det finns risk att återresan nästkommande dag kan bli inställd om vädret är olämpligt. Friluftskök är tillåtet (ej grillning eller öppen eld), särskild plats för matlagning finns i anslutning till vindskydden.

BOKNING
Bokning av vindskydd (övernattning) är obligatorisk även om man ej åker dit med Solkustturer, och kan bara utföras via "Bokning" på hemsidan. Avser man att ta sig till Blå Jungfrun på egen hand måste det meddelas Solkustturer på 0736839779.
OBS! VID BOKNING AV VINDSKYDD SER DET UT SOM OM MAN KAN BOKA FLERA PERSONER, MEN DET GÅR ENDAST BOKA 1 VUXEN!
Eftersom det inte är någon förhandsbetalning vid bokning önskar vi er respekt att ej boka upp mer än 2 övernattningar på en säsong samt att boka av den ni ej nyttjar. Vi förstår att ni vill boka många tillfällen för att vara säkra på att just er tur inte ställs in pga av vädret, men det är alltså inte tillåtet. 

TRANSPORT MED M/S SOLKUST (M/S SOLFRUN används ej 2021 pga av Coronabegränsning)
Ordinarie dagstur används för transport även för övernattare. Turer avgår dagligen från Oskarshamn och Byxelkrok. OBS! Det går inga turer från Byxelkrok på söndagar och måndagar 2021 för övernattare. (viss avvikelse se turlista). Viktigt att boka plats både på ditresa och återresa från önskad ort men man betalar endast en transport.  

Solkust kan inte garantera återresans tider, eftersom väder och vind kan skapa nya förutsättningar. Skeppare på Solkustturer informerar vid utresan om aktuella förutsättningar, vilket kan innebära att vi i sent skede ställer in övernattningen. Det underlättar med andra ord, om du har en flexibel inställning till äventyret Blå Jungfrun.

Priser: 400:-/vindskydd och max 4 personer. oavsett antal. Viktigt att boka plats på ordinarie tur för varje person till och från Blå Jungfrun 360:-/vuxen, Ungdom 7-15 år 180:-, Barn under 7år gratis. OBS. Ni betalar bara vid ditresan och hemresan nästkommande dag ingår.

Man bokar plats på ordinarie dagsturer så tid för hemresan är enligt nedan som ej framgår i bokningssystemet

Turlista från Byxelkrok (ej måndag), för boende i vindskydd:
Avgår kl 09.30 ons och fre samt 12.30 tis, tor och lör.
Återfärd från Blå Jungfrun kl 14 ons, fre och sön samt ca kl 17 tis, tor och lör

Turlista från Oskarshamn, för boende i vindskydd:
Avgår kl 09.30 mån, tis, tor och lör samt 12.15 ons, fre och sön
Återfärd från Blå Jungfrun kl 14.30 mån, tis, tor och lör. samt ca kl 16.45 ons, fre och sön

OBS! VID BOKNING AV VINDSKYDD SER DET UT SOM OM MAN KAN BOKA FLERA PERSONER, MEN DET GÅR ENDAST BOKA 1 VUXEN!

EGEN TRANSPORT

Själva bokningen är obligatorisk, se bokning ovan. Ni kan inte boka via guiderna.

Länk till Regelverk Blå Jungfrun speciellt NFS 2014:8 § 3 och 4.

 

 

 

 

Powered by KONEA IT-konsult, Oskarshamn