Login

Register

User Registration
or Stäng

Blå Öland- En blick mot land

BLÅ ÖLAND – EN BLICK MOT LAND
(turlista och priser längst ned)

Torsdagar i juli kl 18.30-21.30 

Med m/s Solkust färdas vi långsamt söderut längs kusten mellan Byxelkrok och Horns Udde.

Tillsammans med Jan Mikaelsson (0705125569) upptäcker vi ett Öland som vi inte ser från bil eller cykel. Under turen berättar vi om Ölands spännande historia från den tid då ön låg på södra halvklotet fram till våra dagar, och det är en riktigt spännande historia!  Naturligtvis pratar vi om öns unika kalksten med dess tidiga djurliv i form av fossil och om stenens betydelse för ölänningen genom historien. Vid bergtäkten på Horns Udde ser vi spåren efter Gustav Vasas tidiga stenbrytning i ett helt annorlunda och fantasieggande perspektiv.

På återresan till Byxelkrok passerar vi häxornas ö, Blå Jungfrun (om vädret tillåter). Är det klart väder får vi en helt fantastisk och oförglömlig vy över denna spännande ö.

Under turen serveras några smakbitar från Kalmarsund inklusive vatten/lättöl. Öl, Cider och vin går att handla ombord.

När: Torsdagar  5/7 till den 2/8 kl 18.30-21.30

Pris: 395:-/pers. Barn under 7 år gratis men då ingår ingen mat. Det är ok att ta med eget till dem. Betalning kontant eller kort ombord vid avresa.
Bokning: Hemsidan eller 0491 77072 
Avvikelse: Vid olämpligt väder ställs turen in. Beroende på vindar kan turen även förläggas mot Grankullavik eller Hornsudde. Information om avvikelse lämnas på telefonsvarare 0491 19777 samma dag efter kl 12.

 

 

 

 

Powered by KONEA IT-konsult, Oskarshamn